LUCRĂRILE DE MODERNIZARE LA AEROPORTUL TULCEA, FINALIZATE LA TERMEN

Marţi, 24 noiembrie 2015, a avut loc  seminarul „Poarta de intrare în Delta Dunării”, prilejuit de prezentarea stadiului actual al implementării proiectului „Modernizarea suprafeţelor de mişcare, extinderea pistei şi a platformei de îmbarcare – debarcare pentru Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea”. Cu acest prilej, au fost prezenţi Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Vasile Strat şi Cosmin Boiangiu, prefectul Marin Bădiţă, comandantul Aeroportului „Delta Dunării” Tulcea, Constantin Albu, director tehnic în cadrul Aeroportului şi manager de proiect, Adrian Pavel, managerul de proiect din cadrul firmei constructoare precum reprezentanţi ai firmei de consultanţă în cadrul proiectului.
„Vreau să mulţumesc, în primul rând, artizanului acestui proiect şi al reuşitei sale, domnul preşedinte Teodorescu, care, de-a lungul unui an şi jumătate, s-a zbătut constant pentru ca noi, acum, să implementăm acest proiect şi să avem, astfel, un aeroport la standarde europene”, a declarat directorul tehnic al Aeroportului „Delta Dunării”, Vâlcu Stoian.
„Dacă tot suntem la capitolul mulţumiri, vreau să încep prin a mulţumi firmei Tehnic-Asist şi asociaţilor săi care au preluat această licitaţie pentru modul în care s-au implicat în această investiţie. Să ştiţi că în urmă cu puţin timp nu credeam că această investiţie va căpăta o finalitate. Nu credeam acest lucru pentru că din punct de vedere tehnic timpul era atât de scurt până la finalizarea proiectului, încât părea imposibil de realizat. Pot să vă spun că am invocat şi divinitatea, să ne ajute cu o vreme favorabilă, să reuşim ca într-o perioadă atât de scurtă să finalizăm lucrările. Pentru că o nereuşită în această direcţie ar fi costat Consiliul Judeţean un efort financiar imposibil de suportat. Şi iată că, datorită acestor oameni care au lucrat zi şi noapte, am reuşit aproape în totalitate.

De fapt, trebuie să recunoaştem că acest proiect a avut de la început o poveste. Materializarea acestuia a fost posibilă printr-un efort extraordinar, printr-o susţinere şi o justificare a necesităţii implementării în cazul Aeroportului „Delta Dunării“ foarte susţinute. Au fost aproape doi ani de adus justificări, de expunere a necesităţii şi oportunităţii acestei investiţii pentru judeţul Tulcea, pentru că noi intram în competiţie cu celelalte aeroporturi din ţară care îşi doreau, la rândul lor, să aibă acces la fondurile 2007-2013. Mă bucur enorm că am reuşit să obţinem finanţarea, noi având o justificare care a stat în picioare. Şi iată-ne în acest stadiu avansat, care ne va permite dezvoltarea accesibilităţii, întrucât fără accesibilitate aeriană, rutieră, navală, dezvoltarea unui judeţ este greu de realizat.

Doar ca să vă faceţi o imagine, pentru 2014-2020, urmează alte investiţii de zeci de milioane de euro pe infrastructură rutieră, portuară, mai exact pentru porturile Tulcea, Sulina şi Isaccea. Depinde numai de noi să facem ca aceste lucruri să se întâmple pentru binele şi dezvoltarea judeţului în care trăim”, a declarat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu.

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de modernizare a suprafeţelor de mişcare şi extindere a pistei, acestea sunt în grafic, potrivit reprezentanţilor firmelor de consultanţă şi, respectiv, constructoare, urmând a fi finalizate, conform termenului impus de finanţator, la 31 decembrie 2015.

Galerie foto lucrari Aeroport Tulcea (click aici)